Unde sunt amplasate proiectele solare cumpărate de gigantul francez Total în România

Unde sunt amplasate proiectele solare cumpărate de gigantul francez Total în România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 iul 2023

Cele 5 proiecte românești de parcuri fotovoltaice, cu putere instalată de peste 200 MW, preluate de gigantul francez energetic și petrolier Total, prin divizia sa specializată în energie regenerabilă, de la compania germană de profil PNE Group, după cum a relatat Profit.ro, sunt amplasate în nord-vestul țării, în județul Bihor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TotalEnergies Renewables a achiziționat firmele locale inițiatoare și dezvoltatoare ale acestor proiecte, controlate anterior de germani.

CONFIRMARE FOTO Schurter extinde fabrica din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Schurter extinde fabrica din România

Francezii au cumpărat de la PNE 5 societăți dezvoltatoare, cu proiecte românești pregătite de 208,26 MW în total.

Acestea sunt amplasate în județul Bihor, în comunele Suplacu de Barcău (3 proiecte, de 54,4 MW, 50,1 MW și 9,6 MW) și Diosig (2 proiecte, de 48,42 MW și 45,74 MW), relevă date analizate de Profit.ro.

VIDEO Elton John a susținut ultimul său concert CITEȘTE ȘI VIDEO Elton John a susținut ultimul său concert

Cei de la PNE vor oferi în continuare servicii de dezvoltare pentru proiectele preluate de Total.

Germanii dețineau în România, după primul trimestru al anului, proiecte de centrale solare, aflate în diferite stadii de dezvoltare, cu putere instalată însumată de 685 MW, conform raportărilor oficiale ale PNE. Unul dintre ele, situat în județul Dolj și gândit să aibă o putere de 57,87 MW, a primit toamna trecută aviz de racordare de la Transelectrica.

EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software

În urmă cu 2 ani, PNE Group anunța că a vândut 3 proiecte de parcuri eoliene românești, cu putere însumată de 220 MW, unui investitor nedezvăluit. În 2022, germanii au cedat un proiect fotovoltaic românesc de peste 80 MW israelienilor de la Econergy

După cum a relatat Profit.ro, o subsidiară românească a Total, TotalEnergies Marketing Romania, care deține și operează fabrica de lubrifianți, bitum și fluide speciale de la Cristian din județul Brașov, dezvoltă la rândul său două proiecte de construire de parcuri fotovoltaice, care vor asigura o parte din consumul de energie electrică al producătorului auto român Automobile Dacia din grupul Renault, de la uzina de la Mioveni și de la Centrul Tehnic de la Titu, și pentru care are în vedere atragerea de finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

viewscnt
Afla mai multe despre
totalenergies
pne group
proiecte parcuri fotovoltaice