Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, anunță că taxa auto pentru mașinile poluante va fi aplicată cel mai devreme la începutul anului 2026.
Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților a dat raport de adoptare unui proiect de lege potrivit căruia se aplică TVA redusă, de 9%, unor produse de igienă personală, printre care scutecele pentru copii și cele pentru adulți.
Previziunile pentru noi măsuri fiscale care pot afecta antreprenorii mici și mijlocii, Soluțiile care pot ajuta antreprenorii să facă față schimbărilor fiscale, Perspectivele pentru rata creditelor neperformante în contextul unei perioade dificile pentru antreprenori, Exemple de succes în rândul IMM-urilor - cum au făcut față perioadelor de criză sunt doar o parte dintre subiectele care vor fi discutate la Evenimentul Profit.ro IMM – Ediția a V-a, programat să fie organizată pe 25 martie.
Consiliul UE recomandă României să își respecte angajamentele asumate în cadrul planului fiscal pentru reducerea deficitului bugetar, "pentru a-și menține extinderea perioadei de ajustare" de la 4 la 7 ani.
Deficitul bugetar de 0,6% din PIB din ianuarie a fost determinat de plăți pe care Guvernul nu le-a făcut pe finalul anului trecut și pe care le-a amânat pentru începutul acestui an, potrivit premierului Marcel Ciolacu. Întrebat despre posibila adoptare a unor măsuri cu impact bugetar, premierul a spus că nu sunt necesare, Guvernul urmând să se încadreze în ținta de 7% pentru întreg anul.
Premierul Ciolacu spune că impozitarea progresivă ar putea fi o soluție de echitate socială și a dat ca exemplu un prag de 30.000 lei pentru aplicarea acesteia și o creștere a impozitării de la 10% la 16%. Șeful Executivului a arătat totodată că în privința impozitului pe profit, în contextul economic actual, cota unică rămâne soluția potrivită pentru România în următorii 5 ani.
Guvernul a adoptat o măsură care va conduce la o reducere a cheltuielilor cu 2,26 miliarde de lei. Astfel, măsura decisă acum este ca Guvernul să suspende emiterea de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a titlurilor de plată în cazul imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, precum și pentru acordarea de compensații românilor refugiați din Cadrilater, Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța.
România a promis prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) că va lansa o reformă și la taxarea mijloacelor de transport poluante, dar aceasta trebuie gândită astfel încât cei care poluează mai mult să plătească mai mult, dar și raportat la gradul de suportabilitate și puterea de cumpărare, transmite ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.
România reintră pe un făgaș normal, începe să recâștige încrederea pierdută, ceea ce s-a văzut și în costurile de finanțare pe piețele internaționale, spune ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.
Guvernul va menține cota unică de impozitare de 16% și nivelul actual al taxei pe valoarea adăugată (TVA), i-a asigurat premierul Marcel Ciolacu pe reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini.