Finanțele înființează un departament de cercetare și analiză plus un post de economist-șef pe modelul BNR

Finanțele înființează un departament de cercetare și analiză plus un post de economist-șef pe modelul BNR
scris 14 iun 2016

Ministerul Finanțelor va avea un departament de cercetare și analiză și un economist-șef, pe modelul Băncii Naționale, a anunțat ministrul de resort, Anca Dragu.

Profit.ro a anunțat recent că Ministerul de Finanțe va majora numărul maxim de posturi la 1.519, în prezent fiind ocupate 1.262 de posturi, va înființa funcția de economist-șef, încă un post de secretar de stat pentru Afaceri europene și două direcții, una de analiză bugetară, iar cealaltă pentru investiții publice.

"În scurt timp va funcționa acest departament de cercetare și analiză", a declarat ministrul Finanțelor, într-o conferință pe teme fiscale organizată de minister la Institutul Național de Statistică.

Departamentul va fi condus de un economist-șef, va centraliza oameni din minister, dar vor fi aduși și alți profesioniști, a adăugat Dragu.

Finanțele admit că, uneori, contribuabilii sunt sancționați din vina Fiscului. Ce propun? CITEȘTE ȘI Finanțele admit că, uneori, contribuabilii sunt sancționați din vina Fiscului. Ce propun?

Printre atribuțiile noului departament se numără și prognozarea veniturilor bugetare.

"În curând sper să găsiți studii și publicații așa cum găsiți în multe alte țări, așa cum găsiți la Banca Națională", a mai spus ministrul.

În momentul de față, Finanțele se concentrează pe eficientizarea și transparentizarea cheltuielilor publice, a adăugat Dragu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
econommist sef
anca dragu