BMW Group vinde cele 49% din acțiunile dintr-un joint-venture încheiat cu SGL Carbon, dar păstrează acțiunile la compania parteneră

BMW Group vinde cele 49% din acțiunile dintr-un joint-venture încheiat cu SGL Carbon, dar păstrează acțiunile la compania parteneră
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 nov 2017

BMW și-a vândut participația minoritară în două joint-venture, Automotive Carbon Fibers GmbH & Co (Germania) și Automotive Carbon Fibers (SUA), producători de fibră de carbon, acțiunile fiind cumpărate de partenerii din SGL Carbon, care devin astfel unici acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SGL Carbon  este o companie europeană cu activitate globală, care are ca acționari principali, potrivit datelor oficiale, pe SKion GmbH  - 27.46%, BMW AG - 18.44%, și Volkswagen AG - 9.82%. Anunțul potrivit căruia compania SGL Carbon a cumpărat pachetul din joint-venture-ul constituit cu BMW Group a determinat o creștere a acțiunilor, aflate în scădere în ultimii 5 ani. Vânzarea celor 49% din cele două companii SGL ACF (SUA și Germania) nu afectează acțiunile deținute de BMW la SGL Carbon SE.

"Suntem mândri de activitatea de pionierat pe care am realizat-o împreună cu BMW Group în construcția ultraușoară din sectorul auto. Fibrele de carbon fabricate la uzina noastră din Moses Lake și țesăturile care sunt fabricate din ele la fabrica din Wackersdorf s-au dovedit foarte reușite. Este momentul să integrăm pe deplin această competență în lanțul de valori al SGL Group", spune Jürgen Köhler, director executiv al SGL Group.

Schimbările în structura acționarilor SGL ACF nu vor avea niciun impact direct asupra forței de muncă, care în prezent reprezintă aproximativ 450 de angajați.

BMW Group a încheiat un acord cu SGL Group pentru a continua să colaboreze la viitoarele proiecte care implică utilizarea carbonului.

Acordurile de aprovizionare existente pentru achiziționarea continuă de produse de carbon de la SGL ACF pentru BMW i3, BMW i8 și BMW Seria 7 în următorul deceniu nu sunt afectate de tranzacție. De asemenea, centrul de producție CFRP pe care BMW Group o are la Wackersdorf nu va fi afectat. Acordul dintre SGL Group și BMW Group prevede achiziționarea în etape a celor două companii SGL ACF. În prima etapă, SGL Automotive Carbon Fibers GmbH & Co. KG (Germania) va fi transferată către SGL Group. Cel mai probabil, această tranzacție va fi finalizată în ianuarie 2018. Al doilea pas va implica transferarea SGL Automotive Fibers LLC (SUA) către SGL Group, această tranzacție fiind așteptată să se încheie cel mai târziu până la sfârșitul anului 2020.

FOTO BMW lansează noul i3s pe piața din România, o versiune mai sportivă a celui mai vândut automobil electric CITEȘTE ȘI FOTO BMW lansează noul i3s pe piața din România, o versiune mai sportivă a celui mai vândut automobil electric

Joint-venture-ul SGL ACF a fost înființat în 2009, obiectivul fiind de a impune utilizarea carbonului ca material de construcție ultraușoară în industria auto și de a asigura furnizarea de fibre și țesături din carbon pentru BMW Group. De atunci, SGL Group și BMW Group și-au creat o poziție de lider tehnologic în domeniul compozitelor din fibră de carbon prin activitățile comune de dezvoltare și prin construirea celor două fabrici. Posibilitatea achiziționării de către SGL Group a acțiunilor BMW Group a fost deja convenită ca opțiune în momentul înființării joint-venture-ului. În consecință, 51% din acțiuni au fost alocate SGL Group și 49% BMW Group încă de la acel moment.

Activitățile de producție ale SGL ACF au loc în Moses Lake (statul Washington, SUA) și Wackersdorf (Bavaria, Germania). Moses Lake este cea mai modernă și ecologică uzină de fibră de carbon din lume și produce fibre de carbon specifice pentru aplicații în producția în serie. Achiziția oferă SGL Group posibilitatea de a-și extinde activitățile la uzină cu privire la fibre și compozite pentru piața din America de Nord. La uzina din Wackersdorf, fibrele de carbon sunt prelucrate pentru a crea țesături și materiale nețesute. BMW Group le folosește pentru a produce componente, cum ar fi pentru celula pasagerilor de la modelele i3 și i8, precum și pentru piese individuale pentru Seria 7. La locație, SGL ACF operează, de asemenea, echipamente pentru reciclarea materialelor reziduale rezultate din procesul de producție, contribuind astfel în mod semnificativ la conservarea resurselor și la reducerea costurilor în cadrul lanțului de procesare a plasticului armat cu fibră de carbon. În 2016, SGL ACF a generat venituri din vânzări de aproximativ 90 de milioane de euro.

Cu 34 de locații de producție în Europa, America de Nord și Asia, precum și o rețea de servicii în peste 100 de țări, SGL Group este o companie cu o orientare globală. În anul financiar 2016, aproximativ 4.000 de angajați au generat venituri din vânzări de 769,8 milioane de euro. Sediul central se află în Wiesbaden (Germania).

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
sgl carbon