Hyundai și Kia nu mai poartă discuții cu Apple pentru dezvoltarea în comun a unui automobil electric autonom

Hyundai și Kia nu mai poartă discuții cu Apple pentru dezvoltarea în comun a unui automobil electric autonom
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2021

Constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor Co și compania afiliată Kia Motors Corp au anunțat luni în mod oficial că nu mai poartă discuții cu grupul american Apple Inc., în legătură cu dezvoltarea în comun a unui automobil electric autonom, anunț care a condus la scăderea imediată a cotației acțiunilor celor doi constructori auto, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 03:30 GMT, titlurile Hyundai înregistrau o scădere de 4,2%, ceea ce înseamnă diminuarea cu 2,1 miliarde de dolari a valorii de piață a grupului auto sud-coreean, în timp ce acțiunile Kia Corp, care potrivit presei sud-coreene urma să fie cel mai probabil partener operațional pentru Apple, s-au prăbușit cu 12%, "ștergând" 4,3 miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei.

Românii sunt printre europenii care trebuie să plătească mai mult pentru vizele de muncă pentru Marea Britanie CITEȘTE ȘI Românii sunt printre europenii care trebuie să plătească mai mult pentru vizele de muncă pentru Marea Britanie

Într-un document remis luni autorităților de reglementare, cei doi constructori auto sud-coreeni au informat că poartă discuții cu mai multe companii cu privire la vehicule electrice autonome, dar până acum nu a fost luată nicio decizie, scrie Agerpres.

"Am primit cereri de cooperare, pentru dezvoltarea în comun de vehicule electrice autonome, din partea mai multor companii, dar sunt într-un stadiu preliminar și nimic nu a fost decis încă", au precizat Hyundai și Kia, în conformitate cu prevederile de pe piața bursieră care cer firmelor să trimită notificări investitorilor cu privire la zvonurile are circulă pe piață. "Nu purtăm discuții cu Apple cu privire la dezvoltarea de vehicule autonome", subliniază cei doi constructori auto sud-correni.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
kia
apple