Investigațiile împotriva VW în SUA au fost extinse pentru noi tipuri de motoare. Grupul auto neagă acuzațiile

Investigațiile împotriva VW în SUA au fost extinse pentru noi tipuri de motoare. Grupul auto neagă acuzațiile
scris 3 nov 2015

Agenția de mediu din SUA (EPA) a acuzat grupul auto Volkswagen că a folosit dispozitive pentru înșelarea testelor de mediu și la alte tipuri de motoare diesel, mai puternice decât cele care erau ținta investigațiilor până acum, ale mărcilor Audi, VW și Porsche. VW a negat aceste acuzații, transmite presa inernațională.

Astfel, VW ar fi instalat dispozitive de trucare a testelor de mediu pe circa 10.000 de vehicule Porsche și Audi vândute pe piața americană începând cu anul 2014, cu motoare diesel de 3 litri, majoritatea cu peste 250 CP.

Noile modele despre care EPA spune că ar fi echipate cu astfel de dispozitive sunt Porsche Cayenne 2015, Volkswagen Touareg 2014, Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, și Q5 2016.

Vânzările de Audi în SUA au crescut în septembrie cu 16%, iar cele ale diviziei Porche au avut un avans de 23%, dar noile acuzații ar putea frâna avansul acestor mărci.

Până acum, investigațiile vizau doar vehiculele cu motoare diesel de 2 litri în patru cilindri VW și Audi, din modelele comercializare în perioada 2009 – 2015 (VW Jetta, VW Beetle, VW Golf, Audi A3, precum și VW Passat modelele 2014 și 2015).

Scandalul privind nerespectarea standardelor de mediu a izbucnit după ce EPA a acuzat grupul german că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și la lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
emisii
scandal
motor