Recul puternic - Dacia vinde doar 16 mașini în Marea Britanie. Piața din Regat s-a prăbușit cu un procent istoric

Recul puternic - Dacia vinde doar 16 mașini în Marea Britanie. Piața din Regat s-a prăbușit cu un procent istoric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 mai 2020

Piața de autovehicule din Marea Britanie a fost lovită în plin, la fel ca celelalte țări din vestul Europei, declinul în aprilie fiind foarte aproape de 100%. Dacia a vândut numai 16 autoturisme, scăderea fiind de peste 99%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Marca românească Dacia a înregistrat și în Marea Britanie un blocaj complet al vânzărilor, ca urmare a restricțiilor impuse de autorități. Dacă piața de autoturisme din Marea Britanie a scăzut cu 97,2%, vânzările Dacia au scăzut cu 99,22%, de la 2.060 de unități anul trecut, la doar 16 unități. Toate mărcile de pe piață, cu excepția Jaguar și Ssang Yong, au raportat scăderi de peste 95% ale vânzărilor.

În total, în Marea Britanie au fost înmatriculate 4.321 autoturisme, față de 161.064 anul trecut. Este cea mai mare scădere a pieței dintr-o lună, după cum confirmă asociația constructorilor din această țară și în același timp o întoarcere în timp: doar în februarie 1946 au fost vândute mai puține mașini ca în aprilie 2020.

TABEL Cum arată o piață redusă la zero: vânzările Dacia din Italia au avut o scădere de aproape 100% în aprilie CITEȘTE ȘI TABEL Cum arată o piață redusă la zero: vânzările Dacia din Italia au avut o scădere de aproape 100% în aprilie

După cele patru luni care au trecut din acest an, Dacia a reușit să înmatriculeze 5.071 de autoturisme, cu 61% mai puține decât în 2019, când înregistra 12.986 de unități înmatriculate. Cota de piață a mărcii a scăzut până la 1,04% în acest moment.

Și în Marea Britanie, ca și în celelalte țări mari ale Europei, s-a petrecut un fenomen de dezechilibru în favoarea vehiculelor electrice. Volumul acestora nu a scăzut decât foarte puțin, în aprilie, cu 10 procente, ajungând la o valoare aproape egală cu înmatriculările pe benzină (1.374, față de 1.553).

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia vanzari
inmatriculari dacia
dacia marea britanie