Reuters: PSA a ajuns la un acord privind preluarea Opel. Tranzacția va fi anunțată luni

Reuters: PSA a ajuns la un acord privind preluarea Opel. Tranzacția va fi anunțată luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 mar 2017

Producătorul auto francez PSA Group a ajuns la un acord pentru preluarea Opel și Vauxhall de la General Motors, tranzacția urmând să fie anunțată luni, la o conferință de presă, au afirmat surse apopiate situației, pentru Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sâmbătă, General Motors și PSA Group au anunțat că organizează, luni dimineața , o conferință de presă comună. Deși subiectul conferinței nu a fost dezvăluit, sursele suțin că cele două companii auto vor anunța acordul de preluare a diviziei europene a General Motors de către PSA.

PSA și General Motors, care deține Opel/Vauxhall, au confirmat, luna trecută, că negociază o posibilă fuziune, care ar crea al doilea mare producător auto european în funcție de vânzări, după Volkswagen. PSA Group deține Peugeot, Citroen și brandul premium DS. 

Ghid Salonul Auto Geneva: Lista cu premierele mondiale, conceptele și celelalte lansări. Care este programul și cât costă un bilet CITEȘTE ȘI Ghid Salonul Auto Geneva: Lista cu premierele mondiale, conceptele și celelalte lansări. Care este programul și cât costă un bilet

PSA Group țintește reduceri anuale de costuri de 1,5-2 miliarde de euro prin această tranzacție. Reducerile de costuri ar urma să fie generate, în special, de sinergiile din activitatea de achiziții și cercetare-dezvoltare. Grupul auto francez PSA s-a angajat să respecte actualele angajamente ale Opel și Vauxhall referitoare la locurile muncă, dacă va cumpăra divizia europeană a General Motors, dar unii analiști spun că mii de locuri de muncă vor trebui eliminate pentru ca acordul să funcționeze.

Noul grup auto, format în urma tranzacției, ar avea venituri anuale de circa 75 de miliarde de euro și o cotă de piață de circa 16% în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
opel
auto
general motors
gm
peugeot
preluare
tranzactie