VW și Agenția pentru Protecția Mediului din SUA ar putea amâna adoptarea unei soluții în scandalul emisiilor

VW și Agenția pentru Protecția Mediului din SUA ar putea amâna adoptarea unei soluții în scandalul emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mar 2016

Volkswagen și Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) ar putea amâna adoptarea unei soluții pentru remedierea mașinilor care depășesc nivelul legal al emisiilor poluante în SUA, care ar trebui prezentată astăzi, potrivit unui ordin judecătoresc, au declarat surse apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
În prezent, VW încearcă să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții Departamentului de Justiție și ai Agenției pentru Protecția Mediului, pentru ca mașinile implicate în scandalul emisiilor să respecte normele de poluare. Negocierile între Volkswagen și autorități au progresat, dar o soluție va fi adoptată, probabil, abia peste câteva săptămâni, au afirmat sursele.

Un aspect esențial în adoptarea unei soluții este disponibilitatea EPA de a accepta o soluție care nu remediază complet problema poluării, ci doar reduce emisiile nocive.

Judecătorul districtual Charles Breyer, din San Francisco, a dat grupului german termen până pe 24 martie ca să vină cu o propunere adecvată pentru aducerea nivelului de noxe în limitele legale, după ce Volkswagen a admis, în septembrie anul trecut, că vehiculele diesel comercializate în SUA emit și de 40 de ori mai multe gaze toxice față de pragul stabilit de autoritățile de reglementare.

Șase luni sunt "mai mult decât suficiente" pentru a stabili dacă problema poate fi remediată, a spus Breyer.

La nivel mondial, aproximativ 11 milioane de vehicule VW vândute în 100 de țări sunt echipate cu dispozitivul care permite manipularea testelor de mediu.

Până la remedierea problemelor, cel mai mare producător auto european are interdicție de a mai comercializa în SUA modelele diesel implicate în scandal. Totodată, grupul este implicat în peste 500 de procese intentate de posesori de automobile ale căror motoare sunt echipate cu dispozitivul ilegal.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
epa
diesel
poluare
scandal
emisii