FOTO SEAT El-Born, primul vehicul electric al spaniolilor, lansat la Geneva

FOTO SEAT El-Born, primul vehicul electric al spaniolilor, lansat la Geneva
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2019

SEAT și-a prezentat propriul automobil electric, într-o acțiune neașteptată. Modelul vine la Geneva sub formă de concept, dar va fi lansat în producție de serie chiar de anul viitor. Numele modelului, El-Born, a fost preluat de la unul dintre cele mai celebre cartiere ale Barcelonei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SEAT El-Born este cel mai nou model al mărcii spaniole, un model complet electric, care deocamdată apare în public doar sub forma unui concept-car. Compania spaniolă, parte  grupului Volkswagen a anunțat premiera acestui model pentru Geneva, pentru ca versiunea de serie să ajungă pe piață cel mai probabil anul viitor.

FOTO Polestar 2, un potențial concurent pentru Tesla Model 3, va fi prezentat la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Polestar 2, un potențial concurent pentru Tesla Model 3, va fi prezentat la Geneva

SEAT El-Born, botezat după unul dintre cele mai populare și pline de istorie cartiere ale Barcelonei, este primul automobil electric al mărcii, urmând să fie construit pe aceeași platformă MEB pe care atât VW, cât și celelalte mărci ale grupului, Audi și Skoda, pregătesc propriile modele electrice.

Datele tehnice publicate de SEAT prevăd o autonomie de 420 km, în regim de testare WLTP, având la bază o baterie de 62 kWh ce poate fi încărcată la superchargere de 100kW, care ar putea asigura un procent de 80 din capacitate în 47 de minute. Motorul are o putere de 150 kW, cu o accelerație de 7,5 secunde de la 0 la 100 km.

Mașina dispune, după cum spun cei de la SEAT, de un sistem avansat de management termal, cre contribuie la creșterea eficienței bateriei în condiții extreme de temperatură, cu un câștig de până la 60 de km.

SEAT El-Born va fi un automobil compact, de dimensiuni comparabile cu cele ale lui Leon, fiind probabil foarte apropiat ca proporții de viitorul ID.Neo al mărcii VW.

Modelul spaniol va fi construit în aceeași uzină cu modelele VW și Audi, în Zwickau, Germania, în timp ce modelul Skoda va fi produs în uzina din Mlada Boleslav, Cehia.

SEAT va mai prezenta la Geneva și un cvadriciclu, Minimo, de asemenea electric, care va concura Renault Twizzy.

FOTO SEAT El-Born, primul vehicul electric al spaniolilor, lansat la Geneva

FOTO SEAT El-Born, primul vehicul electric al spaniolilor, lansat la Geneva

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
el-born
masini electrice
seat electric
meb
vw id