EXCLUSIV Hagag analizează primul exit în România

EXCLUSIV Hagag analizează primul exit în România

Yitzhak Hagag, cofondator și acționar Hagag Development Europe, alături de H Victoriei 109

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 2 oct 2023
Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, analizează posibilitatea vânzării clădirii istorice Victoriei 109, din centrul Bucureștiului, care are ca principal chiriaș liceul privat Ioanid, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Acesta este primul pas spre un exit al investitorului, care până acum s-a concentrat pe acumularea de proprietăți.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

FOTO Rock Holding obține autorizația de construire pentru proiectul de cinci stele din Poiana Brașov, investiție de 70 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Rock Holding obține autorizația de construire pentru proiectul de cinci stele din Poiana Brașov, investiție de 70 de milioane de euro

Imobilul este închiriat în totalitate, venitul generat anual fiind de circa 1,5 milioane de euro, fără TVA. Principalul chiriaș al H Victoriei 109 este Liceul Internațional Ioanid, care ocupă circa 2.800 de metri pătrați. La parter a fost amenajată o galerie de artă contemporană.

„Compania analizează posibilitatea de a vinde proiectul, dar în acest moment nu a fost luată nicio decizie în acest sens“, se arată într-un document al companiei, analizat de Profit.ro.

Proprietatea a fost evaluată, recent, de Colliers International la o valoare de 21 de milioane de euro. 
EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România Acesta este primul pas făcut de investitor spre vânzarea unei proprietăți din portofoliu. Până acum s-a concentrat exclusiv pe cumpărare.

Contactați de Profit.ro pentru un punct de vedere pe acest subiect, reprezentanții Hagag Development Europe nu au dorit să comenteze. 
EXCLUSIV Dezvoltatorii imobiliari Robertino Georgescu și Dan Drăgulin reiau autorizarea unui ansamblu rezidențial premium peste drum de mall-ul Băneasa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorii imobiliari Robertino Georgescu și Dan Drăgulin reiau autorizarea unui ansamblu rezidențial premium peste drum de mall-ul Băneasa

H Victoriei 109 a fost una dintre primele achiziții realizate de Hagag la intrarea pe piața imobiliară românească în 2017, alături de imobilul istoric Victoriei 139, care după restaurare a fost transformat într-o clădire cu 33 de apartamente. Investitorul mai are un singur apartamente nevândut în H Victoriei 139, iar spațiul comercial, în suprafață de circa 350 de metri pătrați, a fost închiriat integral. 

Evoluția Hagag

Portofoliul imobiliar românesc al Hagag depășește valoarea de 300 de milioane de euro, potrivit propriului anunț. Pe lângă cele două clădiri istorice restaurate de pe Calea Victoriei, dezvoltatorul a mai finalizat până acum și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.

Hagag a preluat proiectul rezidențial inițiat de antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul din zona Electronicii a Bucureștiului și dezvoltă aici o primă fază cu 245 de locuințe.

Conflict între managerii Meta Estate Trust. Directorul general Oriol Casellas Deig a demisionat și va fi înlocuit de Antoanela Comșa CITEȘTE ȘI Conflict între managerii Meta Estate Trust. Directorul general Oriol Casellas Deig a demisionat și va fi înlocuit de Antoanela Comșa

Hagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care vrea să construiască un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova și transforma în hotel. În plus, dezvoltatorul imobiliar a anunțat că a cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele.

Hagag este în proces de achiziție a unui complex de birouri deținut de grupul canadian SNC-Lavalin. Proprietatea vizată urmează a fi transformată în hotel și este localizată aproape de Palatul Știrbei și fostul sediu Petrom de pe Calea Victoriei, București, ambele în portofoliul Hagag.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth

Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente.

Compania a mai cumpărat un teren lângă Circul de Stat din București unde planifică realizarea unui proiect rezidențial de lux cu 80 de apartamente. 

Hagag este în curs de a achiziționa celebrul hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu și se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
yitzhak hagag
h victoriei 109