Coreea de Sud interzice circulația pentru 20.000 de mașini BMW din cauza riscului de incendiu

Coreea de Sud interzice circulația pentru 20.000 de mașini BMW din cauza riscului de incendiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 aug 2018

Ministrul Transporturilor din Coreea de Sud a anunțat că va interzice circulația pe drumurile publice pentru aproximativ 20.000 de automobile BMW, ca urmare a cazurilor de incendii înregistrate, pentru care BMW și-a cerut scuze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Micul scandal în care BMW este implicată în Coreea de Sud continuă cu anunțul făcut de ministrul Transporturilor din această țară, potrivit căruia vehiculele BWM care sunt echipate cu motorul incendiat, pentru care marca va face o rechemare, vor fi interzise pe șosele, din cauza pericolului de incendiu.

Cazul a fost declanșat de nu mai puțin de 27 de cazuri de mașini care au luat foc din cauza unei conducte a turbinei motorului. În urma declanșării investigației de către autorități, BMW a anunțat că vor fi rechemate circa 100.000 de automobile diesel. Mai mult, cazul s-ar putea extinde și în Europa, presa germană notând că marca bavareză ar putea rechema și aici aproximativ 340.000 de vehicule, în legătură cu defecțiunea din Coreea.

Cele 20.000 de automobile BMW despre care a vorbit ministrul coreean fac parte din lotul de 100.000 ce vor fi rechemate, însă autoritățile sunt îngrijorate și vor ca acestea să nu mai circule până la remedierea defecțiunii.

Ford România a stabilit prețurile pentru noua generație Focus, care va fi lansată în septembrie CITEȘTE ȘI Ford România a stabilit prețurile pentru noua generație Focus, care va fi lansată în septembrie

„Cer proprietarilor de mașini BMW care sunt subiectul rechemării să coopereze activ pentru a preveni accidente mai mari, în pofida inconvenientelor create”, a declarat ministrul Kim Hyun-mee, potrivit Automotive News. Ordinul dat de ministru nu este unul punitiv pentru proprietari, ci unul care vizează siguranța acestora, după cum a explicat acesta. El a spus că restricția intră în vigoare din 15 august, pe măsură ce proprietarii primesc un email oficial.

BMW a anunțat că defecțiunea este cauzată de conducta de recirculare a gazelor, dar autoritățile vor efectua propria investigație pentru a stabili cauzele și, dacă este cazul pentru a aplica măsuri legale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
coreea
incendiu motor
diesel
interdictie bmw