România înregistrează un punct de inflexiune în ceea ce privește dezvoltarea industrială, cu oportunități de care poate și trebuie să profite, spune Ionuț Bindea, CEO-ul holdingului ROCA Industry. Deși se vorbește mult despre o lipsă acută de personal, este doar un mit, pentru că în România există angajați bine pregătiți, pe care însă companiile trebuie să știe cum să-i atragă și să-i mențină, potrivit lui Bindea.
Canicula înregistrată în această perioadă a dublat comenzile supermarketului online Sezamo pentru unele produse din categoriile apă și băuturi răcoritoare, dar și pepeni sau gheață.
Intrarea unui business într-o criză de creștere – când o companie obișnuită cu o dezvoltare anuală de 5-10% trece rapid la un avans semnificativ mai mare, de 30-50% pe an - implică riscuri și necesită o pregătire adecvată și timpurie, care ține în primul rând de echipa de management, la nivel de CEO, manager financiar și operațional, dar și de asigurarea finanțării și de existența unor obiective de business bine conturate, spune Dragoș Dărăbuț, Senior Investment Manager Agista.
Retailerul de produse outdoor Himalaya, care a deschis piața echipamentelor sportive din România în urmă cu 30 de ani, va trece la o nouă etapă de dezvoltare, după ce a fost preluat, în 2021, de către antreprenorul Ionuț Gavrilă Blenche, fost alpinist utilitar: are în plan deschiderea a 5 noi magazine în mai multe orașe.
Fotini Teodorescu, administrator al Dobrogea Grup, producătorul Eugenia și unul dintre cei mai mari jucători de pe piața panificației, a intrat în acționariatul mai multor firme din grup.