Există la această oră o ascensiune a partidelor de extremă dreapta și a influenței lor în guvernele europene. Uniunea e împărțită azi în trei mari categorii de guvernare ideologică. Naționaliști, progresiști și guvernări neutre, pragmatice, unde s-ar încadra și România.
Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a fost convocată să aleagă Consiliului de Administrație (CA) al societății Statul Român SA. Cu această ocazie, a fost publicată situația financiară a firmei, care anul acesta și-a mărit pierderile, cu până la 23% din cifra de afaceri. Să facem un exercițiu de imaginație.
Un top al urmăritorilor candidaților pe TikTok arată că, deși prezența pe platformele de socializare poate influența vizibilitatea și popularitatea acestora, rezultatele electorale relevă că numărul de urmăritori nu se traduce direct în procentele obținute la urne.
O hartă întocmită pe baza datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată că românii din vestul Europei au fost cei care l-au votat în masă pe candidatul independent Călin Georgescu, liderul alegerilor prezidențiale din turul 1.
Deși salariul minim net a crescut semnificativ în termeni nominali, inflația a avut un impact considerabil asupra valorii reale a acestor venituri, în special în această perioadă de creșteri rapide ale prețurilor. Salariul minim real nu depășește 2.000 de lei, iar coșul minim de consum lunar pentru o singură persoană este de aproximativ 4.000 de lei. România este țara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie în rândul salariaților.