În contrast cu falimentele recente și răsunătoare în turism, un document oficial arată că, în urma controalelor efectuate de Fisc, nu au fost constatate practici de sustragere de la plata obligațiilor fiscale. Mai mult, ANAF arată că vor fi organizate acțiuni de antifraudă fiscală în sectorul agențiilor de turism doar dacă ”analizele de risc” vor indica date semnificative.
Deși au iscat dezbateri ”aprinse” în Senat, noi prevederi privind securtitatea la incendii vor fi promovate prin lege, după ce deputații și Guvernul au căzut de acord. Proiectul de lege obligă proprietarii de cluburi, baruri, restaurante, cinematografe, hoteluri, pensiuni, teatre și alte unități publice, care nu au încă autorizația de securitate la incendiu, să monteze la ușă un panou prin care clienții să fie avertizați, înainte de a intra, că spațiul funcționează fără autorizație.
Cel puțin 30% din mijloacele de transport în comun cumpărate anual de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie acționate electric, pe gaz natural sau biogaz, iar firmele private de transport public, inclusiv de taxi, vor avea această obligație începând cu 2020. Restul achizițiilor pentru parcul auto de stat va trebui asigurat anual la minimum 20% autovehicule cu tehnologii verzi - electrice sau hibrid.
Dacă până acum posturile de televiziune sau de radio vă invitau să consumați zilnic fructe și legume, să faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi sau să vă spălați pe dinți de două ori pe zi, în viitorul apropiat mass-media v-ar putea îndemna și să cumpărați produse fabricate în România pentru a susține economia națională.
Ministerul Economiei a renunțat la clădirea cu 10 etaje, adiacentă Pieței Romane, din strada Mendeleev 36-38, motivând că nu are nevoie de aceasta, urmând ca imobilul să fie transferat RA-APPS pentru a fi pus la dispoziția altei instituții sau chiar valorificată prin vânzare. Clădirea a fost construită în 1972 și are o suprafață de peste 4.000 metri pătrați, din care 2.600 sunt spații de birouri.