Guvernul a fost obligat să rectifice ordonanța de urgență ”trenuleț”, adoptată la finalul anului trecut, astfel încât angajații din agricultură și industria alimentară să poată beneficia de deducerea de 300 lei la calculul impozitului și a contribuțiilor sociale obligatorii, conform documentelor analizate de Profit.ro.
Procedura de selecție pentru membrii Consiliului de Administrație ai Societății Naționale a Sării - Salrom este prezentată ca fiind întârziată peste doi ani, cu numirea unor administratori provizorii fără respectarea legislației privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Mai mult, se mai afirmă că o sucursală a companiei de stat a falsificat facturi pentru a acoperi costuri de producție mai mari decât veniturile obținute din livrarea unui produs, iar pe baza acestor documente au fost acordate prime de peste 1 milion de lei. Totodată, anunțurile de concurs pentru ocuparea unor posturi de director la la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) au cuprins condiții care nu s-au regăsit apoi în fișele de post semnate după concurs, care a fost supervizat, nelegal, de un secretar de stat.
Liderii coaliției de guvernare au stabilit că din circa 120 de secretari de stat ar urma să rămână doar 53 sau 55 de astfel de posturi, conform unor surse oficiale.
Este vorba chiar de curse cu obiecte personale sau de uz gospodăresc.
Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) organizează în ianuarie licitații pentru vânzarea unui teren de 5.000 metri pătrați în Gruiu, județul Ilfov, la un preț de pronire de aproape 200.000 euro, și a minihotelului Covasna, din localitatea cu același nume, la un preț de pornire de aproape 300.000 euro. RA-APPS a mai încercat în trecut fără succes vânzarea acestor active imobiliare.