Reprezentanți ai JP Morgan, cea mai mare bancă din SUA, alături de cei ai fondurilor de investiții Wellington, Morgan Stanley și Petercam, care cumulează active de peste 3 trilioane de dolari, vor avea marți, la București, discuții la Guvern cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, conform informațiilor Profit.ro.
Statul român a blocat temporar vânzarea, la renumita casă de licitații Christie's New York, a unui tablou realizat de marele pictor spaniol El Greco și intitulat "San Sebastian", operă de artă care a aparținut fostei colecții a Coroanei Regale a României, iar apoi a intrat în posesia Regelui Mihai. Tabloul este estimat între 7 și 9 milioane de dolari, iar icitația va avea loc în data de 5 februarie, dar Christie's va reține tabloul până pe data de 28 februarie, dată până la care statul român se judecă în legătură cu opera de artă, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale. Potrivit acestora, premierul Ciolacu va trimite personal avocaților și o scrisoare de susținere.
Statul român încearcă să oprească vânzarea, la renumita casă de licitații Christie's New York, respectiv să recupereze un tablou realizat de marele pictor spaniol El Greco și intitulat "San Sebastian", operă de artă care a aparținut fostei colecții a Coroanei Regale a României, iar apoi a intrat în posesia Regelui Mihai. Informații prezentate anterior în spațiul public au susținut că acesta din urmă ar fi vândut unui mare dealer franco-american capadopera lui El Greco, care acum este estimată la o valoare cuprinsă între 7 și 9 milioane de dolari.
Premierul Ciolacu a semnat o nouă componență a Comisiei pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD), care funcționeză în subordinea Guvernului, dar, spre deosebire de modificările anterioare ale componenței comisiei, de data aceasta nu au mai fost anunțați public membrii CEISD, anexa cu numele acestora fiind acum ”clasificată”.
Compania canadiană Atkins Realis, una dintre cele care au semnat contractul de inginerie, procurare și management al construcției pentru unitățile 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă, a fost selectată să furnizeze și studiul strategic pentru linia de cale ferată de mare viteză care să lege Bucureștiul de restul rețelei feroviare de mare viteză din Europa, relevă documente analizate de Profit.ro.