Fondul administrat de Biroul Asigurătorilor Auto a scăzut sub jumătate, în condițiile falimentului Astra. Organizația, care reprezintă România în rețeaua internațională Carte Verde, are de încasat peste 17 milioane euro de la Fondul de Garantare a Asiguraților, dar ritmul de plată este mult sub cel în care achită daune. În aceste condiții, este așteptată o nouă majorare a cotizației și a tarifelor RCA.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a ridicat licența de funcționare a companiei LIG Insurance și a decis să ceară falimentul acesteia. LIG, una dintre societățile care se bazau exclusiv pe polițe de garanții emise în afara țării, avea activitatea suspendată de facto încă de acum doi ani. Firma ar fi putut să intre în faliment de mai mult timp, însă acționarii săi s-au bazat pe o serie de chichițe juridice pentru a evita decizia.
Zece brokeri de asigurare de dimensiuni medii și mari înființează Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare și Reasigurare, prima organizație de acest tip din piața de profil. Structura le va reprezenta interesele, inclusiv a celor de natură economică, în relația cu piețele cu care au legătură.
O firmă de investiții din Germania, înființată la începutul acestui an și specializată în asigurări, și-a manifestat intenția de a cumpăra un pachet de acțiuni la City Insurance, care ar avea nevoie de peste 30 milioane euro pentru a respecta normele de solvabilitate.
La presiunile organizațiilor patronale din transporturi, sistemul bonus/malus a fost modificat în așa fel încât cele două categorii să conțină un număr egal de clase. Această modificare, care pentru cine nu analizează atent sistemul poate părea în avanatajul șoferilor, aduce, de fapt, dezavantaje importante, mai ales șoferilor care nu provoacă accidente, adică grosul asiguraților.