Țările din Europa de Est au înregistrat cele mai mari creșteri ale standardelor de viață – sau ale productivității economice reale – din 2014 încoace. Întregul spațiu balcanic și fostele țări din blocul sovietic și-au crescut PIB-ul pe cap de locuitor cu 25–50% din 2014 până în 2024. România figurează a 6-a la viteza de creștere, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
După căderea Cortinei de Fier, Stephan Büchi a aplicat pentru o misiune pe termen scurt într-un cămin de copii din România, în anii ‘90. Aceasta s-a transformat într-un angajament pe viață față de persoanele defavorizate și o societate democratică. El a fost martorul evoluției României în acești ani și detectează momentul dificil politic prin care trecem acum, dar are speranțe că românii se vor descurca, așa cum au făcut-o întotdeauna.
Economia UE dă semne de stabilizare. În februarie 2025, producția industrială și-a continuat revenirea, în timp ce comerțul cu amănuntul a rămas, în general, stabil. Sectorul serviciilor și-a menținut expansiunea constantă, atingând un nou record istoric în ianuarie 2025, conform datelor analizate de Profit.ro.
Fermierii germani se confruntă cu decizii dificile, pe fondul majorării iminente a salariului minim în sectorul muncii sezoniere.
Un număr semnificativ de companii din Asia continuă să desfășoare afaceri în Rusia, menținându-și operațiunile în pofida sancțiunilor internaționale impuse după invazia pe scară largă a Ucrainei.