Zăpada căzută la final de martie a făcut pârtiile de pe Valea Prahovei perfecte pentru schiat. O veste care altădată bucura industria turistică din zonă, este primită acum cu tristețe și neputință. Hotelurile sunt goale, telegondolele și teleschiurile oprite, iar școlile de schi închise.
MedLife a pus în funcțiune propriul laborator de testare COVID 19, Real Time PCR și continuă să testeze posibilii contacți ai primului caz descoperit pozitiv la maternitatea din Grivița, București, a grupului. Până acum, doar o asistentă a fost testată pozitiv din cele 93 de teste realizate.
BNR a amânat termenul în care băncile trebuie să vireze contribuțiile la fondul de rezoluție bancară, cel care trebuie folosit când băncile intră în dificultate, dar și mai multe obligații de raportare pentru planurile de rezoluție. Băncile sunt păsuite și în obligația de a emite obligațiuni MREL, demers de capitalizare care are scopul de a evita operațiuni de salvare a băncilor de la buget sau din banii deponenților.
Confederația Patronală Concordia cere autorităților să nu cadă în capcana unor decizii populiste care pot afecta iremediabil sectoare critice ale economiei, făcând trimitere la măsurile de sprijin a firmelor în perioada pandemiei, deja adoptate sau în proiect, prin care costurile au fost transferate în alte sectoare ale economiei.
Băncile și IFN-urile vor putea amâna ratele la creditele persoanelor fizice și firmelor în contextul pandemiei Covid-19 fără ca aceste măsuri să determine reclasificarea creditelor și constituirea de provizioane de risc, a decis, marți, Comitetul de Supraveghere al BNR, întrunit în ședință de urgență. BNR va permite băncilor să folosească și rezervele de lichiditate pentru a acoperi cerințele populației și firmelor în această perioadă, chiar dacă nu se vor mai încadra în nivelul minim al indicatoruui de lichiditate. Băncile vor putea folosi, de asemenea, temporar, și amortizoarele de capital anterior constituit, iar garanțiile de stat pentru credite le vor putea diminua cerințele de capital.