Ministerul Finanțelor pregătește un parteneriat cu Poșta Română pentru a facilita accesul debitorilor la amnistia fiscală aprobată recent de către Guvern, potrivit informațiilor Profit.ro. Finanțele ar beneficia, astfel, de aria mare de acoperire a Poștei și ar ajunge la un număr semnificativ de debitori. Finanțele ar trimite debitorilor, prin intermediul poștașilor, materialele pentru amnistie, cum ar fi informări, cerere de anulare, etc, urmând ca în fază ulterioră poștașii să poată chiar încasa sumele pe care le au de plată datornicii, arată sursele Profit.ro.
Reprezentanții Guvernului explică pentru Profit.ro, fără a dori să fie citați, pierderea de către România a investiției gigant pregătită de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) prin faptul că investitorii ar fi cerut un ajutor de stat dedicat, pe când schema națională în domeniu este una competitivă, ca și prin neconcordanța unor date.
Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" desființată de către Guvern, în luna iunie, printr-o ordonanță de reorganizare a Ministerului Agriculturii redactată chiar de către minister, nu va mai urma acest proces de reorganizare, senatorii din comisia pentru agricultură votând abrogarea prevederii menționate. Mai mult, senatorii au decis că Guvernul trebuie să înființeze oficii pedologice în județele unde nu există, pentru a fi ulterior desființate și preluate de către direcțiile județene de agricultură.
Eticheta Nutri-Score de pe alimente va fi aplicată în mod voluntar, cu acordul Santé Publique France, și va trebui să conțină obligatoriu informații referitoare la compoziția produselor alimentare, precum și un cod QR cu valorile nuriționale. Alimentele cu această etichetă vor fi comercializate în sectoare sau pe rafturi amenajate distinct, iar eticheta Nutri-Score nu va putea fi aplicată produselor de proveniență autohtonă, potrivit reglementărilor pregătite de Guvern în acest sens.
Premierul Ciolacu a dezvăluit, într-o discuție informală cu presa, că a luat meditații privind politicile fiscale și macro-economice de la prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, și de la actualul președinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, Cristian Socol. Șeful Executivului a arătat că s-a consultat pe subiecte de natură economică și cu Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și a luat și meditații de limba engleză.