Eligibilitatea cheltuielilor și verificarea legăturii acestora cu activitatea pentru care aplică vor fi eliminate dintre criteriile pentru obținerea ajutorului de stat destinat firmelor din HoReCa. Totodată, băncile comerciale vor putea fi selectate de autorități ca parteneri în program, în speranța că vor putea acorda, din surse proprii, credite suplimentare pentru beneficiarii schemei.
Guvernul va impune comercianților să indice și un anumit preț în cadrul promoțiilor cu reduceri. Amenzile pentru încălcarea noilor reguli vor crește puternic, relevă date analizate de Profit.ro.
Indemnizația lunară a membrilor Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va fi majorată de la 1% la 10% din indemnizația președintelui CNAS, în timp ce numărul reprezentanților statului în consiliu va crește de la 4 la 6. Totodată, indemnizația lunară pentru membrii consiliilor de administrație ale caselor de asigurări județene va crește de la 1% la 5% din salariul funcției de director general al casei de asigurări respective.
Interdicția înstrăinării terenurilor timp de 8 ani de la achiziționare, cu excepția plății unui impozit de 80% calculat la diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare, va fi anulată, conform unui proiect de modificare a legislației actuale redactat de guvernanți. Noul proiect anulează și condiițiile de cumpărare introduse pentru firme și persoane fizice, intrate în vigoare în urmă cu câteva luni, instituind și o nouă ordine de preempțiune și o nouă procedură la cumpărarea terenurilor agricole.
Cererile de soluționare a unui conflict de muncă vor fi formulate în termen de 45 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă, prevede un proiect legislativ de modificare a Codului muncii.