Tribunalul Sibiu a admis cererea ASF de deschidere a procedurii de faliment la Carpatica Asig, așa cum anticipase Profit.ro. Instanța a mai hotărât dizolvarea societății și ridicarea dreptului de administrare al administratorilor sociali. Lichidator provizoriu a fost numită Casa de Insolvență Transilvania (CITR), aflată pe lista trimisă de ASF către Tribunalul Sibiu și prezentată public, în premieră, de Profit.ro.
Compania de recrutare Transearch a finalizat lista scurtă a candidaților la poziția de membru al Consiliul de Administrație al CEC Bank. Mai multe surse apropiate procesului au arătat, pentru Profit,ro, că pe listă sunt și președintele ASF, Mișu Negrițoiu, economistul Lucian Isar, actualul președinte al băncii de stat, Radu Ghețea, dar și Magdalena Manea, membru în CA și fost director al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).
Euroins, singura societate de asigurări din România a cărei activitate se bazează aproape exclusiv pe vânzarea de polițe RCA, a atras atenția inspectorilor ASF. Deși vinde numai RCA, asigurarea care aduce cea mai mare frecvență a daunelor, Euroins funcționează cu doar 433 angajați, de trei ori mai puțin decât orice alt concurent din top 5 al firmelor de asigurare.
Dascăl Insolvency, societatea lui Cătălin Dascăl, fost administrator judiciar al clubului Dinamo București, căruia procurorii i-au cerut recent acte legate de procedura insolvenței societății, este unul dintre numele acceptate de Consiliul ASF ca propunere pentru poziția de lichidator al Carpatica Asig. Alături de Dascăl mai merg în fața Tribunalului Sibiu, care se va ocupa de procesul de faliment, și CITR, una dintre cele mai mari societăți specializate în insolvențe, dar și RTZ&Partners, prin două dintre filialele sale: București și Alba.
Un document semnat de președintele Comisiei de Supraveghere Financiară din Bulgaria și transmis președintelui ASF din România arată că DallBogg avea, la finele anului trecut, un capital suficient pentru a acoperi cerințele Solvency II, noul standard de solvabilitate în asigurări. Până la jumătatea anului 2016, bulgarii avuseseră un deficit de 5 milioane euro.