Planul companiei de apărare de stat Romarm, controlată de Ministerul Economiei, de construire a unei fabrici noi de armament ușor de infanterie, prin transfer de tehnologie de la producătorul italian de profil Beretta, cu care există acord memorandum de înțelegere în acest sens semnat încă din urmă cu peste 4 ani, s-a dovedit a fi nefezabil.
Încă 3 companii energetice de stat vor fi scutite de la aplicarea prevederilor așa-numitei ″Legi a austerității″ nr. 296/2023, după ce anterior existase OK-ul pe exceptarea de la aceasta a Complexului Energetic Valea Jiului, cel care a preluat recent activele funcționale energetice și industriale ale termocentralei Paroșeni și ale exploatărilor miniere Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan în contul ștergerii de datorii bugetare de peste 1 miliard de lei ale Complexului Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvență de peste 7 ani.
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis sancționarea a 5 furnizori de energie electrică care au solicitat și au primit cantități de curent de la producători la preț reglementat de 450 lei/MWh mai mari decât consumul clienților finali din portofoliu, prin mecanismul de achiziție centralizată (MACEE) instituit de începutul anului, fapt care contravine legislației în vigoare, a declarat președintele ANRE, George Niculescu.
Banca Mondială estimează teoretic potențialul de energie eoliană offshore al României la 76 GW, din care 22 GW sub formă de turbine fixe și 54 GW sub formă de turbine plutitoare.
Ministerul Energiei a propus, la solicitarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), modificarea hotărârii de Guvern (HG) privind stabilirea criteriilor și a condițiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficiență pe baza cererii de energie termică utilă.