Ajutorul de stat sub formă de grant în valoare de 350 milioane lei pregătit de către Ministerul Energiei pentru a fi acordat companiei de stat Complexul Energetic Valea Jiului va trebui să asigure supraviețuirea Complexului până la vară, nu până la primăvară, cum se dorea inițial.
Ambasada României în Statele Unite a încetat înainte de termen contractul de lobby de minimum 50.000 de dolari pe lună încheiat în vară cu una dintre cele mai mari case de avocatură din lume, firma americană Arnold & Porter Kaye Scholer LLP (″Arnold & Porter″), despre care Profit.ro a scris în premieră la acel moment.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va prelua principalele active și operațiuni ale Uzinei Constructoare de Mașini Reșița (UCMR), cea mai veche unitate industrială din România, înființată în 1771, prin intermediul unei societăți proprii nou-înființate, care într-o etapă ulterioară va fuziona cu Hidroserv, filiala de mentenanță a Hidroelectrica.
Transelectrica va putea atribui contracte de lucrări fără licitație, prin simplă negociere, va putea primi autorizații de construire și demolare fără documentații de urbanism și amenajare a teritoriului, va putea expropria prin procedură accelerată terenurile necesare proiectelor sale și va putea scoate sau ocupa, în același scop, terenuri din fondul forestier fără nici un fel de costuri.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut insolvența AIK Energy România SRL, după ce Fiscul din Marea Britanie obținuse cu circa o lună și jumătate înainte intrarea în lichidare a companiei sale mamă din UK, AIK Energy International Ltd. Grupul AIK ajunsese la un moment dat o adevărată vedetă a pieței de trading și furnizare de gaze naturale și energie electrică din România, fiind cel mai mare importator local de gaze și furnizorul de curent electric și gaze cu cele mai atractive oferte pentru populație.