Supraimpozitarea producătorilor de energie electrică, denumită ″contribuție la Fondul de Tranziție Energetică″, declarată neconstituțională în noiembrie anul trecut, dar care se aplică în continuare, întrucât Curtea Constituțională nu a publicat motivarea deciziei, va fi menținută și după 1 aprilie, în condițiile prelungirii actualelor prețuri finale plafonate, potrivit proiectului de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Energiei.
Schema de plafonare a prețurilor finale la consumatori în prezent în vigoare va fi prelungită după data de 1 aprilie, când ar fi trebuit să expire, cu 3 luni la energie electrică și cu 1 an la gaze naturale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Energiei.
Ambele companii au rulaje anuale de mai multe miliarde de lei.
Asta după ce, în noiembrie anul trecut, Guvernul a decis prin ordonanță de urgență că Ministerul Energiei poate prelua în administrare, la cerere, terenurile aparținând lacurilor de acumulare permanente din România a căror execuție a fost finanțată cu fonduri alocate de la bugetul de stat și care au potențial de folosire a energiei apelor, pentru a le concesiona investitorilor în capacități hidro de stocare de energie cu acumulare prin pompaj (CHEAP).
Fost membru în Consiliul Local Năvodari din partea PSD, asociat în mai multe firme din Constanța. Partener și cu un fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism și ex-administrator public al județului Constanța.