Cumpărătorul a intrat în business-ul producției de energie hidro în 2013, fiind astfel mai ″tânăr″ în ″branșă″ cu 7 ani decât Electromagnetica.
Unul dintre ele se află chiar la granița româno-maghiară, aproape de un perimetru din Ungaria de unde se extrag deja gaze naturale.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat în repetate rânduri, în ultimul an, că România intenționează să solicite Comisiei Europene amânarea închiderii producției de energie pe cărbune, pentru a nu fi pusă în pericol securitatea energetică a țării, mai ales în contextul războiului din Ucraina, în care atacurile Rusiei au provocat distrugeri masive infrastructurii energetice ucrainene și au creat probleme de aprovizionare și în Republica Moldova.
Compania de furnizare, distribuție și producție de energie Electrica SA, listată la Bursa de Valori București (BVB) și la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu 49,8% din capital, și EsyaSoft Holding Ltd., parte a grupului International Holding Company (IHC), au semnat oficial documentele de constituire a societății joint-venture Electrica EsyaSoft Smart Solutions SA.
A fost aprobată și retragerea de la tranzacționare a Industria Sârmei Câmpia Turzii SA (ISCT) de pe platforma AeRO Standard a Bursei de Valori București (BVB) și transformarea în societate de tip închis, acționarii minoritari putându-și vinde deținerile, dacă doresc, la prețul de 0,16 lei/acțiune.