Piața de retail din România își va continua dinamica și va atrage branduri noi de fashion, iar dezvoltatorii se vor concentra pe proiecte de tip “retail park” în special în orașele de provincie, fiind așteptate livrări în Oradea, Satu Mare și Bistrița. Va continua însă și extinderea centrelor comerciale existente, volumul de spații comerciale noi fiind estimat la estimat la 180.000 metri pătrați, cu 24% mai mic față de acest an.
Retailerii de fashion au continuat ofensiva în 2016, cu peste 350 de magazine noi, susținută de inaugurarea de noi mall-uri, dar și de extinderea celor existente. Cei mai dinamici retaileri au fost Pepco, H&M, LC Waikiki, Koton, C&A, Deichmann și CCC, iar majoritatea retailerilor de pe piața locală se așteaptă să încheie anul cu creșteri ale vânzărilor între 20-30%.
Vânzările grupului israelian Strauss Coffee, producătorul cafelei Doncafe și Amigo, în România au scăzut în primele nouă luni cu 2,3%, comparativ cu perioada similară din 2015, la 212 milioane lei (47 milioane euro), din cauza reducerii volumelor, dar și a prețurilor.
Vastint România, divizia imobiliară a grupului suedez Inter IKEA, și-a majorat, în această lună, capitalul social cu 20 milioane euro. Compania are în construcție două proiecte imobiliare în București: Business Garden Bucharest și Timpuri Noi Square.
Retailul, serviciile medicale, lactatele și imobiliarele au fost sectoarele care au ținut capul de afiș în sectorul de fuziuni și achiziții din acest an. Cele mai mari tranzacții ale anului au fost preluarea producătorului de bere Ursus Breweries de către japonezii de la Asahi și vânzarea rețelei de supermarketuri Profi. Profit.ro trece în revistă principalele tranzacții din acest an.