Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a inițiat un proiect prin care înființează registrul național electronic de evidență a caselor de marcat care este necesar pentru conectarea aparatelor la server-ul instituției în scopul supravegherii și monitorizării online a activității.
Rambursarea eșalonată a taxei auto pe durata a cinci ani, în tranșe de câte 20%, a fost declarată neconformă cu principiile jurisprudenței europene de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), la sfârșitul săptămânii trecute.
Părinții care vor să-și prelungească sau să-și reia concediul de creșterea copilului, conform noilor prevederi care sunt aplicate de astăzi, trebuie să depună cererea și actele doveditoare între 1 iulie și 1 august 2016, inclusiv, ca să beneficieze de drepturi chiar din luna iulie. Plățile pentru iulie vor fi efectuate în funcție de perioada în care sunt depuse sau trimise documentele. Astfel, persoanele care încep demersurile până pe 22 iulie vor beneficia de plata pentru iulie în august, iar cele care inițiază demersul între 23 iulie și 1 august vor primi banii pentru iulie în septembrie.
Noul formular D088 pentru înregistrarea în scopuri de TVA se află, încă, pe circuitul de avizare instituțional și, din această cauză, nu va intra în vigoare pe 1 iulie, așa cum a anunțat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), au declarat pentru Profit.ro reprezentanții instituției.
Noul impozit forfetar care va fi plătit, din 2017, în industria hotelieră și de restaurante este nociv atât pentru micile afaceri care vor datora pe metrul pătrat cu 1.460% mai mult decât marii operatori, cât și pentru aceștia, pentru că vor beneficia de un ajutor de stat care ar putea fi, ulterior, recuperat, consideră secretarul de stat în Finanțe Gabriel Biriș. Acesta a calculat că hotelurile și restaurantele din Capitală de peste 800 mp vor achita taxe de cel mult 38.000 lei pe an, cam cât un angajat cu salariu mediu, în timp ce o afacere de 20 mp va datora peste 11.000 lei.