O rețea de trei firme a înregistrat achiziții și vânzări fictive de zahăr și ulei, prejudiciind bugetul de stat cu peste 4,73 milioane euro (21,32 milioane lei) prin sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit, informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).
În practica organelor fiscale există situații în care deciziile sunt emise sau comunicate cu întârziere, după termenul de plată scadent, și, din această cauză, contribuabilii trebuie să achite dobânzi și penalități de întârziere, deși nu au avut cunoștință de debite, admite Ministerul de Finanțe. Prin urmare, propune reglementarea unui termen de scadență special în funcție de data comunicării deciziei.
Clasamentul primelor 30 de companii, după mărimea cifrei de afaceri din 2015, dintre cele care au depus situațiile financiare, este condus de Automobile Dacia, potrivit informațiilor furnizate Profit.ro de Registrul Comerțului. Termenul limită pentru depunerea, fără sancțiuni, a documentelor a fost 30 mai.
Scutirea de contribuția de asigurări de sănătate (CASS) de 5,5% va fi aplicată tuturor celor care au doar venituri din investiții – dividende, dobânzi etc – mai mici de 15.000 lei anual.
Proiectul de management al veniturilor, pentru care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit deja 6 oferte, va avea nevoie de 4 ani, în loc de 2 ani, așa cum era prevăzut, pentru a fi implementat, estimează raportul Băncii Mondiale.