Companiile de utilități din Marea Britanie estimează că vor investi peste 77 de miliarde de lire sterline (98 de miliarde de dolari) în următorii 5 ani în modernizarea rețelei de distribuție energie electrică, punând presiune pe majorarea facturilor consumatorilor finali.
Dezvoltarea de capacități de producție de energie eoliană pare a fi atins o limită, mai ales în state precum Danemarca și Suedia, unde a început să se facă simțit procesul de “canibalizare a producătorilor”, prețurile și stimulentele scăzând atât de mult încât au făcut neprofitabile investițiile noi în domeniu.
Grupul austriac OMV, principalul acționar al celei mai importante companii de petrol și gaze din România, Petrom, renunță la intenția de a-și vinde afacerile din upstream din Noua Zeelandă, proces declanșat la începutul anului trecut.
Grupul Electrica, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața distribuției și furnizării de energie, cu peste 3,8 milioane de utilizatori, și-a majorat planul de investiții pentru acest an cu 31,5 milioane de lei, în principal pentru a putea finanța lucrările efectuate pe partea de distribuție.
Epistolă primită pe hârtie, nu în format electronic, pe poșta redacției, nu pe Tik Tok sau alte rețele sociale: "Oamenii religioși combat libertatea, iar prietenii libertății atacă religiile; spirite nobile și generoase laudă sclavia și suflete josnice și servile preconizează independența; cetățeni cinstiți și luminați se împotrivesc oricărui progres, în timp ce oameni lipsiți de patriotism și de moralitate devin apostolii civilizației și ai luminilor!"