Banca de Investiții și Devoltare (BID) vrea să închirieze un spațiu cu suprafață utilă de 2.000 de metri pătrați într-o clădire de birouri, destinat derulării activității băncii. BID este o instituție financiară care urmează să susțină dezvoltarea economică și socială, competitivitatea și inovarea. Instituția de credit își va desfășura activitatea sub supravegherea Băncii Naționale a României.
Guvernul a adoptat astăzi ordonanța de urgență care introduce amnistia fiscală pentru firme și populație cu datorii către stat, au transmis reprezentanți ai Guvernului pentru Profit.ro. În ședința executivului au fost aduse unele modificări, dar fără să fie schimbate elemente importante față de proiectul pus în dezbatere.
Împrumuturile contractate de către Ministerul Finanțelor prin plasamente private au ajuns în primele opt luni din acest an la 852 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. Anul trecut, plasamentele private, împrumuturi luate mai discret de la bănci și investitori mari, au atins un total record de 1,6 miliarde de euro, fiind derulate 13 astfel de operațiuni.
Amnistia fiscală va da posibilitatea persoanelor fizice, inclusiv celor care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesiile liberale, să beneficieze, dacă își achită datoriile restante, de ștergerea a 50% din datoria principală și a 100% din accesorii (dobânzi și penalități), dacă datoria lor este de până la 5.000 de lei, iar dacă datoria este de peste 5.000 de lei, vor putea accesa o ștergere a 25% din datoria principală și a 100% din accesorii, potrivit proiectului de OUG privind amnistia fiscală, pus în dezbatere de către Ministerul Finanțelor. Profit.ro a prezentat în urmă cu o săptămână varianta inițială a proiectului, precum și varianta finală ieri. Proiectul pus în dezbatere publică acum de către Finanțe aduce doar unele ajustări față de proiectul prezentat în ziua precedentă de căpetre Profit.ro.
Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere o serie de măsuri care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul public. Printre acestea, se numără restricții, începând din septembrie, la cheltuielile cu bunuri și servicii, precum și la cheltuieli de investiții. Totodată, primarii vor avea posibilitatea să împrumute din Trezorerie sume mai mari de bani.