După dezbateri de peste doi ani și reveniri asupra deciziei, condiția obținerii avizului de angajare pentru lucrătorii transfrontalieri din Republica Moldova, Ucraina și Serbia, angajați temporar, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, este pe cale de a fi eliminată de către Parlament.
Guvernul a anunțat la începutul lunii curente, ca parte a planului de relansare economică, înființarea Fondului Român de Investiții (FRI), cu o capitalizare inițială de 300 milioane euro, pentru finanțarea unor investiții în domenii de interes strategic. Acum, Executivul vrea să transforme Fondul Român de Contragarantare (FRC) în noul Fond Român de Investiții.
Cotele din impozitui pe venit care se repartizează anual unităților administrativ-teritoriale și modul de repartizare a acestor sume ar urma să fie stabilite, printr-o nouă lege inițiată de liberali, confom formulei prevăzute în legea bugetului de stat pe anul 2020.
Exceptând câinii de rasă, sterilizarea ar urma să fie obligatorie atât pentru câinii fără stăpân, cât și în cazul câinilor cu stăpân. Stăpânii vor avea însă dreptul să refuze sterilizarea, cu condiția plății unei taxe anuale speciale, descurajante, pentru fiecare câine pe care nu îl sterilizează.
În urma amenințării de a fi dată în judecată de Uniunea Europeană, România a trebuit să elimine din legislație prevederea ca, pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produse lactate și de panificație, marile magazine să vândă aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volumul de marfă de la producători locali. Ulterior, PSD a inițiat un proiect de lege care prevede ca unitățile militare, spitalele, cantinele sociale, școlile, penitenciarele și alte instituții publice să fie obligate să cumpere numai bunuri alimentare de producție internă, realizate exclusiv din materii prime românești. Acum, și PNL vine cu un proiect similar, care prevede însă ca alimentele să fie tradiționale și să aibă tricolorul, stema țării sau alte însemne oficiale.