Demolarea actualului stadion Dinamo ar putea avea loc în prima jumătate a acestui an, potrivit estimărilor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, în subordinea căruia funcționează Clubul Sportiv Dinamo București. Potrivit unui document oficial analizat de Profit.ro, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat procedura de achiziție a unui nou studiu de fezabilitate pentru viitoarea construcție care va înlocui stadionul și care va fi o arenă multifuncțională, cu suprafață de joc ce va permite organizarea inclusiv a unor meciuri de rugby, tenis pe iarbă, hochei pe iarbă și a unor gale sportive.
În cazul în care proprietarul unei construcții ilegale, realizate în limita a 200 de metri de la linia de coastă, nu dă curs somației de desființare desființeze în termen de 48 de ore, desființarea se va face în termen de 30 de zile de către autoritățile locale, față de 24 de ore cât prevede legea acum, prevede o ordonanță pregătită de Guvern și consultată de Profit.ro. Atribuțiile de desființare sunt delagate, astfel, de la nivel central la nivelul administrației locale, iar somația de desfiițare va putea fi înmânată nu doar proprietarului, ci și altei persoane aflate la locul construcției sau unui membru al familiei sau unei persoane majore de la domiciliul proprietarului.
Autorităților locale le va fi aplicată interdicția, valabilă acum doar pentru administrația centrală, de a solicita cetățenilor sau firmelor copii legalizate sau copii după acte emise de către alte instituții publice, centrale sau locale, precum și de persoane juridice de drept privat cu statut de utilitate publică sau autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică. De asmenea, nicio instituție publică nu va mai avea dreptul să solicite ”dosar cu șină” sau orice fel de dosar, conform unui proiect de lege promulgat acum de președintele Iohannis.
Primăriile vor putea cofinanța între 20% și 80% din cheltuielile necesare reabilitării clădirilor istorice, iar proprietarii vor trebui să asigure diferența, conform unui proiect de lege promulgat de șeful statului.
În cel mult 6 luni, cazierul judiciar ar trebui eliberat de către poliție și în formă electronică, confom unui proiect de lege promulgat acum de președintele Iohannis.