Nu numai în România, ci în întreaga lume se simte lipsa forței de muncă calificate. 75% dintre angajatorii europeni nu își pot dezvolta eficient afacerile din această cauză. Așa că statele europene cu economii dezvoltate și-au intensificat investițiile în ultimii ~20 de ani în învățământul profesional și tehnic, în special în sistem dual. Creșterea competențelor profesionale în rândul tinerilor și asigurarea unei tranziții rapide de pe băncile școlii în câmpul muncii înseamnă nu doar un șomaj în scădere, ci și o contribuție reală la dezvoltarea economiei, astfel că investitorii contribuie în mod direct la formarea profesională a muncitorilor.
Institutul Național de Geologie și Geoecologie Marină (GeoEcoMar) va prezenta în 27 martie în plenul Parlamentului European rezultatele unuia dintre cele mai mari proiecte de cercetare coordonate de o instituție românească - DOORS (Developing Optimal and Open Research Support for the Black Sea). DOORS este unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare și inovare coordonate vreodată de o instituție românească și a fost finanțat prin programul Horizon 2020. Proiectul a avut un buget de 9 milioane de euro și a fost derulat de un consorțiu de 35 de parteneri, printre care se numără universități, institute de cercetare și companii din 16 țări, inclusiv Consorțiile Europene de Infrastructuri de Cercetare (ERICs) relevante.
Într-un context în care resursele umane implicate în serviciile de pază și securitate devin din ce în ce mai dificil de gestionat și optimizat, soluțiile tehnologice avansate câștigă tot mai mult teren. Interconectarea dintre sistemele de pază statice – precum camerele de supraveghere dotate cu funcții de videoanaliză și senzorii inteligenți – și sistemele dinamice, cum ar fi dronele și roboții autonomi, reprezintă elementul central al tranziției către un model de securitate complet automatizat.
Sarbu Partners a primit Premiul pentru Excelență în Arbitraj Comercial Internațional în cadrul Galei Club Antreprenor, Ediția a XIX-a, care a avut loc în București pe 19 martie 2025.
Vinul de astăzi, Moulin de Gassac Chardonnay 2023, surprinde prin aromele proaspete de citrice și flori, completate de fine accente minerale și miere.