Numărul contractelor cu timp parțial de lucru a intrat în septembrie pe un trend de creștere pentru prima dată de la finele lunii iunie, arată datele analizate de Profit.ro. În iulie și august, segmentul de contracte cu normă parțială a scăzut constant, după cum se poate vedea și din graficele de mai jos, în contextul în care Guvernul a introdus o taxare mai ridicată asupra acestui tip de contracte, deși cu un număr mare de excepții, cum ar fi tinerii, pensionarii, ucenicii sau cei care au venituri salariale cel puțin la nivelul unui salariu minim. Minimul în ce privește contractele cu timp parțial a fost atins pe 2 septembrie, când au fost înregistrate 924.882 contracte, iar ulterior, au avut loc creșteri în fiecare zi.
Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern care prin care reglementează condițiile de înființare și funcționare ale Băncii de Dezvoltare a României. Instituția va îmbunătăți oferta de finanțare pentru sectoarele-cheie și investițiile în proiecte din domenii inovatoare, ecologice și cu caracter social, în care au fost identificate disfuncționalități ale pieței, cu un impact pozitiv asupra creșterii investițiilor în economie, ocupării forței de muncă, potrivit Finanțelor.
Lista celor aproape 53.000 de contribuabili trimisă de către ANAF, săptămâna trecută, Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) pentru cercetări penale are în frunte, potrivit informațiilor Profit.ro, o companie de stat, CFR Marfă, cu restanțe de aproape 22 milioane de lei intrate sub incidența prevederilor care au reincriminat, de la 1 martie, reținerea fără virare la buget a unor contribuții și impozite cu stopaj la sursă. La coada acestei liste sunt peste 4.000 de contribuabili cu restanțe mai mici de 100 de lei. Aceștia riscă și ei să ajungă în atenția polițiștilor, în funcție de cum vor selecta aceștia dosarele pentru lucru, deși, logic ar fi ca cercetarea să înceapă întâi cu cei mai mari restanțieri.
Valoarea sumei lunare care poate fi acordată sub formă de tichete culturale va fi indexată cu inflația și va crește de la 150 de lei la 190 lei, în timp ce valoarea sumei ocazionale care se poate acorda sub formă de tichete culturale va fi majorată de la 300 lei la 380 lei, prevede un proiect de ordin comun al ministerelor Finanțelor și Culturii. Tichetele cadou pot fi folosite pentru plata accesului la diverse evenimente culturale, cum ar fi concerte sau expoziții, dar și pentru unele achiziții tot cu scop cultural, cum ar fi cărțile.
ANAF a analizat introducerea unui plafon minim, dar, neavând bază legală, a ....renunțat la idee și a transmis Poliției informații despre toate firmele cu datorii, indiferent de sumă