Cu o deținere de peste 20 de ani la Banca Transilvania, BERD vinde acțiuni ale celei mai mari instituții de credit din România.
Ministerul Finanțelor va aduce o serie de modificări semnificative modulului e-TVA, în urma discuțiilor din ziua anterioară cu reprezentanți ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), anunță ministrul Marcel Boloș. Nota justificativă va fi înlocuită cu o notificare de conformare pentru diferențe, care va avea termen până la data de 25 a lunii următoare, notele de diferențe vor fi prorogate, iar cuantumul amenzilor va fi revizuit. De asemenea, se prevede o perioadă tranzitorie până la începutul anului viitor, timp în care efectele privind sancționarea netransmiterii notificării de conformare privind diferențele e-TVA și implicațiile privind stabilirea riscului fiscal pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA sunt suspendate.
Profit.ro a scris recent că România primește de la Comisia Europeană o nouă scrisoare cu observații.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a scos la vânzare un pachet de 13,7 milioane de acțiuni Banca Transilvania la prețul de 30 lei/acțiune, potrivit agenției Bloomberg. Vânzarea are loc prin intermediul Citi și Wood & Co Financial Services.
Ministerul Finanțelor va propune la discuțiile de astăzi cu reprezentanți ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), anunțate anterior de Profit.ro, o extindere cu încă 3 luni, până la 1 ianuarie, a termenului deja prevăzut în ordonanța e-TVA adoptată vineri, de la care devine obligatorie transmiterea Notei justificative privind diferențe e-TVA și se aplică sancțiuni. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat pentru Profit.ro că discuțiile privind extinderea până la 1 ianuarie vor viza aceste componente ale e-TVA și nu modulul e-TVA în sine. Fără obligativitatea Notei justificative și fără sancțiuni, e-TVA ar rămâne, în fapt, opțional până la începutul anului următor.