N26, una dintre cele mai mari bănci digitale europene, cu operațiuni în multe dintre statele UE în care sunt prezente comunități mari de români, cum ar fi Spania, Italia, Germania, Franța, nu acceptă documente de identitate românești, cum ar fi carte de identitate sau pașaport, în operațiunile online de verificare a identității, blocând astfel accesul românilor rezidenți în țările respective la servicii precum deschiderea de conturi la banca respectivă, în pofida reglemerntărilor UE privind sectorul bancar, au semnalat cititori ai Profit.ro. Astfel de cazuri au fost semnalate și pe unele platforme online. De asemenea, românii posesori ai unor conturi la N26 riscau pierderea contului dacă aveau nevoie să își reconfirme identitatea. Contactată de Profit.ro, N26 a transmis că va implementa în următoarele săptămâni o serie de modificări, urmând ca după implementarea acestora, cetățenii români să poată folosi în procesul de verificare a identității pașapoarte și cărți de identitate românești. Banca nu a admis explicit că în ultima perioadă cetățenii români ar fi întâmpinat probleme privind utilizarea actelor de identitate românești în relația cu banca, în pofida informațiilor în acest sens puse la dispoziție de către Profit.ro.
Premierul a semnat decizia de numire temporară, pe o nouă perioadă de șase luni, a Lilianei Anghel în funcția de secretar general al Ministerului Finanțelor. Anghel a primit în ianuarie o numire temporară pe șase luni ca secretar general la MF, iar decizia de acum îi extinde mandatul cu încă șase luni.
Aparatul bugetar a crescut în luna mai cu 1.762 posturi față de luna aprilie și a ajuns la 1,294 milioane posturi ocupate, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Creșterea din luna mai vine după un avans considerabil, de peste 3.000 de posturi în aprilie, precedat însă de câteva luni de scăderi în care numărul de posturi ocupate a coborât per total cu 5.690. Datele deținute de către Profit.ro arată că Guvernul Ciolacu a crescut aparatul bugetar cu peste 10.000 de posturi de la preluarea mandatului, o medie de 884 posturi pe lună, mai redusă față de cele mai multe guverne din ultimii ani, cu excepția guvernului Cîțu.
AParticipațiile mici au fost lăsate deoparte, inclusiv acțiuni reziduale primite de români în procesul Marii Privatizări din anii '90.
Ministerul Finanțelor și ANAF nu vor aplica până la 1 septembrie sancțiuni pentru unele abateri de la obligațiile privind raportarea în sistemul e-Transport, urmând ca până la momentul respectiv utilizatorii e-Transport să aibă timp să se familiarizeze cu aplicația e-Transport. Astfel, nu vor fi sancționate neintroducerea codurilor în aplicație și netransmiterea coordonatelor GPS, urmând să se aplice, însă, sancțiuni în cazurile în care nu s-au emis coduri UIT din SPV. De asemenea, ministerul atrage atenția că amânarea aplicării sancțiunilor la e-Transport până la 1 ianuarie 2025, decisă la final de iunie, vizează doar operatorii economici autorizați, deci nu toate firmele.