A mai fost țintă de preluare și în urmă cu circa 7 ani, după cum a relatat Profit.ro. Atunci, acționarii au primit o ofertă în valoare totală de peste 57 milioane euro de la un potențial cumpărător nedezvăluit, reprezentat din postura de agent de un om de afaceri rus cu dublă cetățenie (rusă și americană), Alexander Michael Dokychuk.
Ajutorul de stat constând în exceptarea marilor consumatori industriali de energie electrică de la o parte din cota obligatorie de achiziție de certificate verzi destinate subvenționării producătorilor de energie regenerabilă, în vigoare din 2014 și care a expirat la finalul anului trecut, este prelungit cu 7 ani, cu număr majorat de beneficiari.
Guvernul așteaptă încasări anuale de peste 1 miliard de lei din impozitul de 1% pe construcții pentru companii, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus prin ordonanța-trenuleț adoptată în 2024, înainte de Revelion.
OMV Petrom, unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din România, prin centrala pe gaze de la Brazi, are de recuperat zeci de milioane de euro de la statul român, reprezentând costuri cu achiziția de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) aferente vânzărilor de curent electric la preț reglementat, prin mecanismul de achiziție centralizată (MACEE) derulat prin intermediul OPCOM, în vigoare până la 31 martie 2024.
Siemens Gamesa, joint-venture-ul gigant creat în 2017 prin fuziunea dintre spaniolii de la Gamesa Corporacion Technologica și germanii de la Siemens Wind Power, își închide ultima subsidiară deținută în România.