Prețul benzinei a coborât sub 7 lei/l în 3 stații Petrom din capitală, după decizia de ieftinire a carburanților cu 13 bani/l în ultimele 2 zile luată de liderul pieței. Prețuri similare la benzină erau înregistrate în stațiile Petrom și OMV în urmă cu aproape o lună, pe 26 octombrie, interval în care inițial combustibilii s-au scumpit, iar apoi s-au ieftinit ca urmare a scăderii cereri interne, dar și a evoluției cotațiilor internaționale, influențate de restricțiile anti-Covid impuse de China și informațiile privind o eventuală majorare a producției OPEC.
Facturile la electricitate a unei importante părți din populație se vor dubla începând cu 1 ianuarie, după decizia Parlamentului de a aplica plafoanele la consumul curent, în detrimentul mediei lunare pe anul precedent. Principalele victime ale acestei decizii sunt consumatorii care se încălzesc exclusiv electric, dar și o parte a consumatorilor care beneficiază de serviciu de încălzire centralizat, care uneori funcționează din doi în doi.
Numărul consumatorilor casnici care vor beneficia de prețuri reglementate mai reduse la energie până la finalul acestui an se va majora după adoptarea de către Parlament a Ordonanței de Urgență 119, cu amendamente. Astfel, consumatorii casnici care au avut în 2021 un consum mediu lunar de peste 300 KWh, dar care în 2022 au făcut economie de energie și se încadrează în diferitele plafoane stabilite de legislativ vor beneficia de prețuri reglementate mai reduse însă numai pentru perioada 1 septembrie-31 decembrie 2022.
Marți, 23 noiembrie, a fost probabil cea mai importantă zi din istoria recentă a unuia dintre cele mai galonate cluburi de fotbal europene, Manchester United, cel puțin de la retragerea legendarului manager Sir Alex Ferguson în 2013. După anunțul rezilierii, de comun acord, a contractului celui mai biine plătit jucător din Premier League, Cristiano Ronaldo, proprietarii americani au declarat în aceeași zi, pentru prima dată de la preluarea în urmă cu 17 ani a clubului, că iau în calcul vânzarea acestuia.
Ucraina intenționează să majoreze, ca urmare a bombardamentelor masive la care este supusă infrastructura energetică autohtonă, tariful de transport al petrolului rusesc prin conducta Druzhba (Prietenia), care va alimenta rafinăriile din Ungaria, Cehia și Slovacia și după intrarea în vigoare a embargoului impus de UE importului de țiței rusesc pe 5 decembrie. Potrivit Bloomberg, operatorul ucrainean Ukrtransnafta JSC a transmis o scrisoare în acest sens operatorului din Rusia, Transneft PJSC. Acesta a confirmat, pentru agențiile Ria Novosti și Tass, informația și susține că oferta ucraineană se află „în studiu”.