Situația tensionată de pe piața gazelor și posibilitatea ca UE să-și reducă, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, dependența de Rusia au determinat Ungaria să reînceapă, de câteva zile, să folosească România drept țară de tranzit pentru gazul rusesc, aproape jumătate din fluxurile intrate prin punctele de interconectare Isaccea (cu Ucraina) și Negru Vodă (cu Bulgaria) fiind reexportate prin Csanadpalota.
Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, intenționează să-și extindă numărul de sucursale, conducerea executivă a companiei solicitând Consiliului de Administrație înființarea Sucursalei de Producție Buzău - Caragele, cu un număr de 364 angajați, din care un director de sucursală și 13 posturi TESA, unul dintre acestea fiind de manager de proiect, potrivit unui document consultat de Profit.ro.
OMV Petrom, liderul pieței de carburanți, a scumpit începând cu miezul nopții de joi spre vineri, atât benzina, cât și motorina cu 10 bani/l atât la stațiile Petrom, cât și la cele OMV. În cazul benzinei este vorba de prima majorare de preț din ultima săptămână, perioadă în care compania a majorat prețul combustibilului Diesel de mai multe ori, scumpirea cumulată fiind de 33 de bani.
Grupul KMG International, proprietarul Rompetrol, susține, că nu înregistrează dificultăți în aprovizionarea cu materii prime a rafinăriilor Petromidia și Vega, în pofida intrării în revizie a terminalului offshore din portul Novorosisk al conductei Caspian Pipeline Consortium (CPC). Compania precizează că va apela la sprijinul KMG Trading, divizia de comerț cu țiței și produse petroliere a Grupului, care va trimite 2 tancuri petroliere în portul Midia, însă nu precizează de unde va cumpăra țiței și nici calea alternativă de transport.
Prețul mediu al gazului cu livrare în luna aprilie tranzacționat pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) s-a majorat cu 17%, la 554 lei/MWh în ziua anunțului președintelui rus Vladimir Putin, potrivit căruia Rusia nu va mai accepta plăți în dolari sau euro pentru livrările sale de gaze naturale către UE. Evoluția din România a fost similară celei de pe celelalte piețe europene.