Cel mai mare producător de gaz autohton, deținut în proporție de 70% de statul român, și-a păstrat relativ constantă producția în primul trimestru al acestui an, la un nivel de 8,36 milioane barili echivalent petrol (bep), cu 0,04% peste cea din același trimestru al anului trecut.
Producția masivă de energie regenerabilă din Occident, în special Germania, face ca în numai puțin de 5 intervale orare ale zilei de luni prețul energiei pe piața spot să fie unul negativ într-o zi din cursul săptămânii, în premieră pentru România. Prețuri negative se înregistrau pe piața autohtonă doar în weekend, când consumul era redus ca urmare a absenței celui industrial.
O defecțiune la scară largă a sistemelor de plați a fost înregistrată în toată Ucraina sâmbătă dimineață, ceea ce face imposibilă plata cu cardul în magazine sau la metrou, susține presa ucraineană.
O cantitate de gaze echivalentă cu aproape 60% din producția internă este în prezent înmagazinată zilnic, companiile autohtone apelând chiar și la importuri în vederea depozitării, în pofida prețului destul de ridicat al gazelor pentru această perioadă, conform analizei Profit.ro.
Turcia intenționează să-și intensifice prezența energetică din Marea Neagră, producția zilnică de gaze naturale din cel mai important zăcământ offshore, Sakarya, atingând 9,5 milioane de metri cubi, iar luna viitoare va finaliza un acord de explorare în zona bulgară, relevă datele analizate de Profit.ro.