România nu a mai fost în primul trimestru al acestui an cel mai mare furnizor de benzină al Ucrainei, ca anii trecuți, în pofida unei creșteri considerabile a livrărilor în luna martie, fiind depășită de Lituania, țară în care grupul polonez PNK Orlen deține o rafinărie importantă, conform datelor analizate de Profit.ro.
Producătorii de energie autohtoni vor plăti duminică un preț record, de 500 de lei/MWh, furnizorilor pentru a le prelua energia în exces, acesta fiind cel mai mare preț negativ înregistrat în România, după datele Profit.ro.
România și-a acoperit, joi la orele amiezii, aproape tot consumul intern din producția de energie regenerabilă, parcurile fotovoltaice, cele eoliene și hidrocentralele producând peste 4.500 MW, la un consum doar cu 280 MW mai ridicat, conform analizei Profit.ro.
Patru din cei cinci membri ai Consiliului de Administrația ai Transgaz cărora le expiră mandatul la finalul lunii, inclusiv directorul genearl, Ion Sterian, își vor păstra pozițiile în urma deciziei principalului acționar, Secretarul Gereral al Guvernului, de a-i renominaliza, rezultat al desfășurării unei proceduri de selecție în acest sens. Singura surpiză este necalificarea actualului președinte CA, Petru Văduva, acesta având un punctaj mai redus decât directorul general al SCMAM Consulting & Solutions SRL, Costin Mihalache, care a obținut astfel nominaliarea SGG.
Operatorul sistemului de transport gaze autohton, Transgaz, va avea începând cu 30 aprilie un nou Consiliu de Administrație, acționarul principal al companiei, statul român, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), solicitând acționarilor companiei, în adunarea generală care va avea loc la acea dată, numirea a 5 membri în urma încheierii procedurii de selecție.