Brandul de mașini electrice Polestar, desprins din Volvo și listat pe bursa Nasdaq, a primit o finanțare din partea principalului acționar, Li Shufu, fondatorul grupului Geely, printr-o achiziție de acțiuni publice. Compania va utiliza banii pentru cerințele de capital de lucru și pentru alte scopuri generale.
Consiliul de administrație al Kering, prezidat de François-Henri Pinault, a anunțat oficial numirea lui Luca de Meo în funcția de Chief Executive Officer al companiei. De Meo este în prezent CEO al Renault Group, dar și-a anunțat demisia începând cu 15 iulie. Pentru a prelua funcția, executivul are nevoie de aprobarea formală a acționarilor, dar data de începere a contractului va fi doar peste trei luni.
S-a spus despre mașinile electrice că vor aduce nu doar o reducere a emisiilor de CO2, ci și costuri de utilizare mult mai mici decât la automobilele cu combustie, datorită prețului mai mic al energiei electrice și randamentului mult mai bun al motoarelor. Diferențele de costuri sunt, însă, foarte mari, de la o țară la alta, în UE, iar România nu se regăsește, din păcate, printre cele mai ieftine la acest capitol.
Chinezii și-au mutat atenția, în ultimii ani, de la mărcile europene de automobile către propriile mărci, care oferă din ce în ce mai multă tehnologie, la prețuri foarte mici. O situație asemănătoare s-a petrecut cu brandurile japoneze, însă apropierea geografică și, într-o oarecare măsură, culturală, le-a permis acestora să rămână în contact cu clienții chinezi. Cele mai noi modele electrice dezvoltate special pentru piața locală de Mazda și Nissan au fost întâmpinate cu entuziasm de clienți, cu zeci de mii de comenzi.
Toată lumea a sesizat în ultimii ani creșterea abruptă a prețurilor autoturismelor, situație care a permis, de exemplu, mărcii Dacia să ocupe și mai mult loc în segmentele în care concurează. O analiză realizată de Jato argumentează cu cifre concrete creșterea prețurilor în ultimii cinci ani.