Punctul de trecere a frontierei și biroul vamal Racovăț (România) - Diakivți (Ucraina) urmează să fie redeschis în perioada următoare, prevede un proiect de hotărâre de Guvern pregătit de către Ministerul Finanțelor. Noul punct de frontieră va permite traficul internațional de persoane, în regim de trafic pietonal și rutier, inclusiv autobuze, inclusiv cu marfă, și va avea program de funcționare permanent.
ANAF este interesat și de vânzarea, cu participații mai mari, a pachetelor de acțiuni reziduale primite de români în procesul Marii Privatizări din anii '90.
Numărul posturilor ocupate din sectorul public a crescut în pofida deciziei Guvernului de a îngheța angajările în ultima jumătate din an, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, analizate de Profit.ro. Astfel, numărul de posturi ocupate a ajuns la final de noiembrie la 1,28 milioane, cu 10.291 mai mulți față de finele lunii iunie. Guvernul a înghețat angajările din iulie, dar cu excepții, de unde rezultă și acest număr mare de posturi ocupate în plus. Raportat la decembrie 2021, datele analizate reflectă o creștere a numărului de angajați din sectorul public cu 17.685. Pentru cele 12 luni care au trecut de la preluarea mandatului de către premierul Ciucă, totalul bugetarilor este cu cu 21.193 mai mare.
Aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) nu vor mai putea fi utilizate în scurt timp de pe sisteme de operare Windows 7 și Windows 8/8.1, reiese dintr-un comunicat publicat pe site-ul ANAF. ANAF a anunțat că "începând cu 8 ianuarie 2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi". Informarea ANAF vine după ce Microsoft a transmis în decembrie că pe 10 ianuarie 2023 încetează suportul pentru Windows 7 Extended Security Update (ESU) și pentru Windows 8/8.1.
România a împrumutat 3,99 miliarde de dolari, la prima ieșire pe piețele externe din acest an. Guvernul a vândut obligațiuni de 1,24 miliard de dolari pe 5 ani, de 1,5 miliarde de dolari pe 10 ani și de 1,25 miliarde de dolari pe 30 de ani, relevă date analizate de Profit.ro. Această ieșire pe extern include și o componentă de refinanțare a două emisiuni mai vechi, una care ajunge la plată în august anul acesta și o a doua cu scadența în ianuarie 2024. Finanțele au refinanțat parțial din cele două emisiuni de obligațiuni și anul trecut.