Firmele plătitoare de impozit pe profit și microîntreprinderile care plătesc impozit pe venit ar urma să aibă dreptul să redirecționeze oricând într-un interval de 7 ani către beneficiarii de sponsorizări (entități non-profit, instituții publice sau persoane fizice activând în domeniile educație, cercetare, sănătate, cultură, sport, drepturile omului, protecția mediului, etc.) partea de impozit pe care acum o pot redirecționa doar pentru anul încheiat, prevede un proiect de lege pregătit de parlamentarii UDMR. Motivul invocat de aceștia este că foarte puțini dintre cei care pot acorda sponsorizări fac acest lucru.
Datoria publică a depășit deja un prag istoric. Procesul în care împrumuți pentru a plăti datoriile din trecut este o practică a autorităților publice numită rostogolire a datoriei.
ANAF a scos la licitație câteva zeci de mașini, modelele fiind diferite, printre care Dacia, Opel, Hyundai, Nissan, Ford, Seat, Land Rover, Mercedes Benz, Renault și Honda. Mașinile sunt vândute de către mai multe administrații județene ale ANAF, licitațiile urmând să aibă loc în mod normal în orașele respective.
Cel mai recent proiect de rectificare bugetară prevede unele modificări, mai reduse ca amploare, față de proiectul inițial, pus în dezbatere publică, însă printre cele mai importante este creșterea fondului de rezervă al Guvernului cu 1,895 miliarde lei, în timp ce varianta anterioară prevedea o majorare a sumei aflate la dispoziția premierului cu numai 800 de milioane de lei. Acest proiect de rectificare nu include un eventual impact al proiectului de investiții "Anghel Saligny", care ar urma să fie adoptat astăzi în ședință de Guvern. Mai mulți bani față de primul proiect primește Ministerul Transporturilor (încă 35 milioane lei), Ministerul Dezvoltării (cu circa 150 de milioane de lei), Secretariatul General al Guvernului (aproximativ 8 milioane de lei în plus pentru sprijinirea cultelor), precum și Ministerul Tineretului.
Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 a pregătit un contract pentru conversia digitală și organizarea arhivei fizice. Efectul digitalizării arhivei ar fi, afirmă direcția de taxe, eficientizarea activității, întrucât angajații vor putea accesa rapid informațiile respective, dar și optimizarea interacțiunii cu cetățeanul.