Direcțiile de taxe ale autorităților locale și ANAF vor comunica prin sistemul informatic PatrimVen, al Ministerului Finanțelor, date referitoare la proprietățile imobiliare și mașinile deținute de către persoane fizice sau juridice pentru care Codul Fiscal prevede obligația declarării, surse de venit sau patrimoniu, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Finanțelor.
ANAF a colectat la bugetul statului în luna iunie suma de 43,36 miliarde de lei, a anunțat astăzi ANAF printr-un comunicat de presă. Suma colectată este cu 879 milioane de lei sub cea prevăzută în programul de colectare a veniturilor trasate de către Ministerul Finanțelor, de 44,24 miliarde de lei. Luna iunie este istoric una cu venituri foarte mari, iar în 2024, planul ANAF de 44,24 miliarde de lei era cea mai mare sumă prevăzută a fi încasată în prima jumătate a anului. Totalul pentru primele șase luni a fost de 218,55 miliarde lei, cu 1,21 miliarde lei peste programul pentru acest interval, ca urmare a rezultatelor mai bune din primele luni ale anului.
Cea mai mare parte a profiturilor vine de obicei de la companiile din energie, Hidroelectrica, Romgaz și Nuclearelectrica.
Inspectorii Antifraudă (DGAF) au efectuat controale la operatori economici care desfășoară activitate comercială în zona Gării de Nord din București. Principalele obiective verificate au fost respectarea obligațiilor de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale și de emitere de bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul ori a prestărilor de servicii efectuate direct către populație, existența documentelor justificative pentru bunurile comercializate, legalitatea efectuării de activități economice, precum și utilizarea legală a forței de muncă.
Ion Cupă, fost șef al Vămii până la începutul acestui an, a primit un nou mandat pe șase luni ca secretar general adjunct la ANAF. Cupă a fost numit pentru șase luni pe postul de la ANAF după ce a fost înlocuit în luna ianuarie din postul de șef al Autorității Vamale Române (AVR).