ANAF a scos la licitație mai multe bunuri ale lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor (2005-2007 și 2009-2010). ANAF este o instituție subordonată Ministerului Finanțelor. Fiscul trebuie să vândă acum proprietăți evaluate la 5,69 milioane lei (4,78 milioane lei fără TVA), cum ar fi apartamente situate în zona centrală a Capitalei și o vilă din județul Prahova, situată în apropiere de Ploiești.
Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea normelor metodologice ale Codului Fiscal, în vederea stabilirii unui regim unitar de impozitare din punct de vedere fiscal și vamal a operațiunilor specifice activității de explorare și exploatare a zăcămintelor minerale naturale din zona contiguă și zona economică exclusivă a României.
Direcția Persoane Fizice cu Averi Mari din cadrul ANAF verifică situația fiscală personală a lui Sebastian Ghiță, potrivit unui document al Fiscului analizat de către Profit.ro. Fostul deputat și om de afaceri este fugit în Serbia de mai mulți ani. ANAF a mai avut și în trecut demersuri similare, în încercarea de a da de urma activelor fostului om de afaceri, în contextul în care are de recuperat sume importante pentrru bugetul statului.
Populația și firmele vor putea cumpăra de la jumătatea anului următor online bunuri vândute de către ANAF, cum ar fi mașini, terenuri, apartamente, dar și diverse bunuri ajunse în depozitele Fiscului. ANAF va avea peste un an o platforma online pentru vânzarea la licitație de bunuri intrate în proprietatea privată a statului sau sechestrate în materie penală și fiscală în procedura de executare silită. Costul acestei platforme este de 12,82 milioane de lei, doar pentru servicii de dezvoltare software. Platforma va prezenta detalii despre bunurile vândute, inclusiv fotografii și video, și va putea face față unui număr minim de 10.000 de utilizatori care să participe concomitent la licitațiile online deschise. De asemenea, va avea și variantă în limba engleză. Pentru a putea folosi platforma, cei care nu au deja conturi de SPV sau ghișeul.ro, vor fi nevoiți să parcurgă o procedură de înscriere cu identificare la distanță.
Platforma online prin intermediul căreia și românii din afara țării vor putea investi în titluri de stat Tezaur, cu dobânzi atractive, creditând astfel statul român, va putea fi utilizată în cea de-a doua jumătate a anului, potrivit unui răspuns al Ministerului Finanțelor. Planurile pentru noua aplicație au fost anunțate în aprilie, la un eveniment organizat de Profit.ro, de către Ștefan Nanu, director general al Trezoreriei Statului.