Toate firmele, inclusiv PFA, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, vor achita anual o taxă, cuprinsă între 10-100 euro, pentru înscrierea obligatorie în ”Catalogul firmelor”, întocmit de Camera de Comerț și Industrie a României. În plus, depunerea situațiilor financiare la Ministerul Finanțelor va fi condiționată de înscrierea în acest catalog, dar și de obținerea unui certificat de competență de către un reprezentant legal al firmei, document achitat tot către CCIR.
Toate contravențiile, inclusiv cele privind regulile de circulație, vor putea fi contestate la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul contravenientul, nu la judecătoria în a cărei rază a fost constatată fapta contravențională, prevede o inițiativă legislativă adoptată de Parlament și promulgată acum de președintele Klaus Iohannis.
Sistemul eFactura va deveni obligatoriu de la 1 iulie în relația dintre firme și instituții ale statului, adică businesstogovernment (B2G), potrivit unor amendamente adoptate de Parlament, prin votul final al deputaților, la o ordonanță de urgență privind implementarea sistemului privind factura electronică. De asemenea, conform modificărilor, emiterea facturilor in eFactura va deveni obligatorie și în relația dintre firme (business2business -B2G), dar numai după ce România va obține în acest sens o derogare de la Comisia Europeană, așa cum a anunțat la Profit Tv directorul general în Ministerului Finanțelor Iulian Ardeleanu.
Registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) va fi accesibil online pentru salariați și foști salariați, în privința datelor care îi privesc, aceștia putând descărca astfel un extras prin care pot dovedi vechimea în muncă și/sau în specialitate. Acum salariații trebuie să se adreseze angajatorului pentru un astfel de document sau Inspecției Muncii.
Administrația Prezidențială, respectiv sediul acesteia, Palatul Cotroceni, își va schimba adresa din ”Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5” - care se află, de fapt, în sectorul 6 - în ”B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”. Autoritățile recurg la această schimbare după ce în urma măsurătorilor topo-cadastrale efectuate în 1999 a fost omisă o suprafață de teren măsurând circa 2.700 mp și aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”.