Amenajările piscicole și terenurile aferente, din proprietatea privată a statului, vor putea fi vândute doar în condițiile în care noii proprietari au desfășurat activități de acvacultură în ultimii 5 ani și mențin activitatea de acvacultură pe domeniul achiziționat de la stat cel puțin 25 de ani. În caz contrar, amenajările piscicole respective și terenurile aferente se întorc în domeniul privat al statului.
Parlamentul, prin votul final al deputaților, a adoptat proiectul de lege privind utilizarea semnăturii electronice, care prevede efecte juridice în cazul fiecărui tip de astfel de semnătură (electronică calificată, electronică avansată și electronică simplă), condițiile prestării serviciilor de încredere de către persoane de drept privat, cât și atribuțiile autorităților și instituțiilor publice în domeniu. De asemenea, certificatul pentru semnătura din buletinul electronic va avea o limită de 5 ani, față de 2 ani pentru certificatul de semnătură avansată.
În cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electricã, cunoscut drept Casa Verde Fotovoltaice, Administrația Fondului pentru Mediu decontase, până la finele lunii trecute, 35.827 de sisteme în valoare de 714 milioane lei pentru sesiunile 2019-2021, iar pentru sesiunea 2023, au fost decontate 642 sisteme în valoare de 12.820.000 lei.
Reforma fiscală pe care Guvernul s-a angajat în PNRR să o realizeze anul viitor ar putea include deduceri la impozitul pe venit pentru meditațiile plătite de părinți pentru copii, susțin surse guvernamentale.